All-Stars of Food and Art

Supper Fest 2017

[rev_slider_vc alias=”main-fi-r”]

Supper Fest, syksyn odotetuin tapahtuma 7. – 9.11.2017

Supper Fest, Helsingin kaupunki ja ELO-säätiö toteuttavat 3-päiväisen ruokatapahtuman Fiskars Campuksella.  Marraskuussa järjestetään Bocuse d´Or Suomen karsintakilpailu, Supper Fest -illalliset sekä Signature-seminaari.

Supper Fest -illalliset 8.11. ja 9.11.

2016 keskityimme pohjoismaiden parhaisiin kokkeihin ja tänä vuonna Suomen juhlavuoden kunniaksi kumarramme suomalaisten keittiömestareiden puoleen. Heidän seurassaan pääset kokemaan, miten kaksi makutaituria tekee yhteistyötä Arabian Taideosaston taiteilijoiden kanssa.

 

MENU

VILLI BY TONI KOSTIAN
Metsäsieniä, tattiemulsiota, säilöttyjä havupuita ja Comtéa 2014

KALAYMPYRÄ ”SUPPER FEST 2017 ” BY ERIK MANSIKKA
Siikaa, merilevää, hapankermaa ja pikkelöityä karviaista

MÄTI BY TONI KOSTIAN
Suolapaahdettuja perunoita, savustettua voita, karhunlaukkaa ja siianmätiä ”bechamel”

HOOKOO BY ERIK MANSIKKA
Rypsiporsaan kylkeä, selleriä ja seljankukalla maustettua omenaa

MARJA BY TONI KOSTIAN
Fermentoituja, tuoreita ja kuivattuja herukoita, hapankermaa ja maitohappoa

XOCO BY ERIK MANSIKKA
Suklaata, etikkaa ja suolaheinää

Bocuse d´Or Suomen karsintakilpailu 7.11.2017

Koko päivän kestävä tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Kilpailussa pääsee seuraamaan kokkien minuuttiaikataululla valmistuvia ruoka-annoksia, ja heidän keskinäistä kilpailua voittaa tuomareiden luottamus kaikkien aistien maailmassa.

Ilmaislippuja karsintakilpailuun on jaossa 250 kpl, ja niitä voi noutaa syyskuun alusta lähtien Iittala Store Esplanadilta ja Iittala & Arabia Design Centre Storesta Helsingistä.

Signature-seminaari / Luonnon merkityksiä 8.11.2017

Seminaarissa puhuvat ruoan ja taiteen asiantuntijat.  Mukaan on kutsuttu mm. Mette Helbak, Stedsans in the Woods / Antti Maunu, sosiologi ja Veikko Halmetoja, galleristi. Puheenvuoroissaan esiintyjät kertovat seminaarin teeman mukaisesti omia näkemyksiään luonnosta, ruoan merkityksestä ja tulevaisuuden ruoka- ja muotoilutrendeistä.

Suomalaisten makujen maailma on kansainvälinen

Erik Mansikka, Vuoden Kokki 2013, on keittiömestari Turusta. Hän on kunnianhimoinen ja työhönsä antaumuksella suhtautuva kokki. Erik on erityisesti kylmän keittiön velho ja Kaskisravintolan sekä Kakolanruusun ravintoloitsija. Hänen kehittämästään Kalaympyrästä tuli klassikko jo syntyessään. Erikin avoimesta suhtautumisesta ruoanlaittoon kertoo myös se, että hän on Teflon Brothersin virallinen keikkakokki.

Toni Kostian, Vuoden Kokki 2016, on keittiömestari Helsingistä. Syksyllä 2015 hänen unelmansa omasta ravintolasta täyttyi, kun Ravintola Grön avattiin. Ja vuonna 2017 Suomen gastronomien seura valitsi Grönin Vuoden Ravintolaksi, ja Option Suomen Parhaat ravintolat -äänestyksen voittajaksi. ”Menu vaihtuu välillä jopa kahden viikon välein. Osa raaka-aineista on parhaimmillaan vain hyvin vähän aikaa ja haluan tarjota vain sesongin parasta”. Hänessä kytee kilpailunhaluinen mieli ja yksi hänen tavoitteistaan tulevaisuudessa on olla alansa paras ja yksinkertaisesti tehdä parasta ruokaa.

Suomen lahja ruokamaailmalle, Matti Jämsén omaa Suomen parhaan Bocuse d’Or –sijoituksen, sillä hänet nimettiin maailman neljänneksi parhaaksi kokiksi vuonna 2015. Jämsénin käsissä annoksista tulee sekä makuhermoja että visuaalista silmää hivelevää taidetta

Supper Fest yhteistyöhön Arabian taideosaston kanssa

Arabian perinteikkään taideosaston taiteilijat ovat muotoilun ja taiteen moniosaajia. Paikan pitkä historia yhtenä suomalaisen muotoilun kotipaikoista on luonut taideosastolle oman ainutlaatuisen ilmapiirinsä. Taiteilijoiden työssä tärkeintä on taiteen alkuaineena toimiva materiaali, savi, ja sen monet ominaisuudet. Supper Festissä keramiikka on osa illallisia niin tilassa kuin pöydän tarjoiluesineissäkin.

Yhteistyössä

Supper Fest

      

    Nimi

    Yritys

    Sähköposti (pakollinen)

    Puhelin